Chrome je i dalje najpopularniji browser


Iako Microsoft već neko vreme snažno zagovara svoj internet browser Edge, čak i putem raznih obaveštenja i reklama u svom operativnom sistemu Windows 10, on ne uspva da prikupi veći korisnički udeo.

Prema podacima kompanije NetMarketShare, Edge je u martu imao tržišni udeo od 5,61% (rast od 0,06% u odnosu na februar), što je dovoljno tek za četvrto mesto.

Microsoft-ov drugi operativni sistem, sada već zastareli Internet Explorer, koji dobija samo bezbednosne nadogradnje, po zastupljenosti se nalazi na drugom mestu objavljenje lestvice kompanije NetMarketShare, s udelom od 18,95%.

Čelno mesto na lestvici i dalje drži Google-ov Chrome, s udelom od 58,64%. Treće mesto na lestvici između Internet Explorer-a i Edge-a zauzima Mozillin Firefox, s udelom od 11,79%.

Iza Edge-a na lestvici se nalaze Safari (sa udelom od 3,37%) i Opera (sa udelom od 1,18%).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    I dalje mi je misterija zašto Opera ima udeo ispod 2% i to od kako postoji. Sad je doduše, bazirana na WebKit, a ne na Preesto engine, pa je malo sporija nego nekada do verzije 12. Kompletniji web browser ne postoji, možda je Vivaldi pretekne uskoro po tom pitanju, čim ugrade cross device sync. Rade čak i ekstenzije za Chrome pa nije da fali nešto. Ja sam na Developer grani Opere (pre-beta) i imao sam 2 crasha Opere u 2017. godini. Stable verziju ne možeš da oboriš ni maljem, radi brže, guta manje RAM i ima sve što i Crhome + još sijaset odličnih stvari (ko je rekao battery saver i neograničen besplatan VPN?). Neverovatno da ima 1.18%


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.