Nova generacija RAM-a donosi duplo veće brzine


Trenutno je poslednji standard DDR4 RAM memorija čiji je razvoj završio još 2012. ali je svoj pravi zamah i ekspanziju na tržištima širom sveta tek tri godine kasnije, 2015. Mnogi su bili nezadovoljni i nestrpljivi što se toliko dugo čekalo, a sada se priprema - DDR5.

JEDEC je organizacija koja je praktično zadužena za standardizaciju računarske memorije i u objavi na svojim službenim stranicama JEDEC najavljuje kako stiže novi standard DDR5 RAM memorije. Ono što će prosečnog korisnika najviše zanimati je brzina u odnosu na trenutni DDR4 standard i tu su vesti više nego odlične.

Prema JEDEC najavama DDR5 će udvostrućiti brzine u komparaciji sa aktuelnim stanjem. Nešto manje veselja će izazvati podatak da se finalizacija DDR5 standarda očekuje 2018 godine, ali će se u produkciji naći tek 2020. jer će do tada svi proizvođači RAM-a biti spremni za masovnu produkciju i distribuciju.

Naravno, ne treba zaboraviti da će novi RAM standard za sobom povući i mnoge druge promene u računarskoj industriji, jer će sve komponente trebati uskladiti sa novi standardom kako bi sve radilo onako kako je zamišljeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.