Podesite Windows 10 računar - glasom


Od samih početaka Windows je do danas prošao brojne faze instalacionih procesa, da bi danas instaliranje i odabir željenih podešavanja postalo zaista vrlo jednostavno čak i totalnim početnicima.

Microsoft sada to želi da podigne na još jedan nivo, pa je prema izveštajima testera nove Creators Update nadogradnje koji učestvuju u Windows Insider programu, omogućio da za podešavanje Windows-a 10 tokom instalacije bukvalno ne morate da pomerite ni prst.

To dolazi u obliku glasovnog asistenta Cortane, koja dobija sposobnost da vas vodi kroz proces instalacije, postavlja vam upite i reaguje na vaše glasovne komande i potvrde, što uključuje osnovne potvrde tipa "da" i "ne", ali joj između ostaloga možete reći i da se poveže na vašu Wi-Fi mrežu, uključi željenu opciju tastature i regionalnih settinga, kao i da prijavi računar u vaš Microsoft nalog.

Od ove funkcije će naravno najviše koristi imati početnici, ali verujemo da će se dopasti i onima malo stručnijima kojima će osloboditi ruke za obavljanje nekih drugih poslova u kući pod uslovom da dovoljno glasno izdaju komande dok recimo peglaju veš.

Naravno, za malo kompleksnije setupe moraćete se ipak došetati do miša i tastature.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.