Samsung Electronics u 2. kvartalu ostvario rast prihoda i dobiti


Nakon nedavnih prognoza, Samsung Electronics je juče i službeno objavio finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine. Iz izveštaja je vidljivo da su prihodi i dobit rasli, ali njihova struktura nije najpovoljnija za mobilnu diviziju.

Naime, ukupni prihodi su iznosili 44,7 milijardi dolara, od čega je ostvarena dobit u iznosu od 8,7 milijardi, što predstavlja rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali ga je generisala proizvodnja komponenti kao što su flash memorija i SSD diskovi, dok je prodaja smartphonea zabeležila pad.

Slično kao u četvrtom kvartalu prošle godine, prihodi su umanjeni za prodaju jesenjeg flagshipa, dakle Note-a 7, koji je ubrzo nakon početka prodaje povučen zbog problema s baterijom. Veći rast prihoda ostvarenih prodajom telefona očekuje se u drugom kvartalu, jer je upravo počela prodaja Samsung-a Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus.

Povodom objave poslovnih rezultata, Samsung-ov managment je najavio kako će kompanija krajem leta lansirati još jedan flagship, što je još jedna jasna poruka da možemo očekivati Note 8.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.