Sledeći iPhone mogao bi da bude - ružan


Apple-u možete prigovoriti da su neinventivni, skupi, u poslednje vreme dosadni, ali i dalje precenjeni, no jedno morate priznati – dizajnerski su uvek pazili da im uređaji budu elegantni i sa što manje kompromisa. Naravno, s vremena na vreme im se "omakne" izbočina oko kamere iPhone-a ili neki sličan detalj, ali iPhone je još uvek mera za jednostavnost i lepotu u tehnološkom svetu.

Predstavljanjem novih Galaxy-ja 8 i 8+ Samsung je postavio neke nove standarde za dizajn telefona, pa se očekuje da će Apple na jesen odgovoriti svojom "osmicom", iPhone-om X, Edition, ili kako će se već zvati. To bi trebao da bude elegantan uređaj, s ekranom od ivice do ivice, gotovo bez okvira s prednje strane, te s minimalnim brojem priključaka i fizičkih dugmića.

Međutim, čini se kako im sve ne ide baš kako su zamislili. Poslednje informacije koje su procurele u medije govore da se Apple-ovi inženjeri muče sa smeštanjem Touch ID senzora ispod ekrana. Uklanjanjem fizičke Home tipke čitač otiska prsta trebao bi da bude smešten negde unutar ekrana uređaja, ali ako to ne uspe, moraće ga, kao i Samsung, preseliti na poleđinu uređaja.



Prve slike, renderi i tehnički dokumenti ovog dizajna izgledaju u najmanju ruku neelegantno, a moglo bi se reći i – ružno. Uz vertikalno pozicioniranu dvostruku kameru i blic, ponovno s izbočenjem, tu je i logotip nagrižene jabuke, a ispod njega Touch ID senzor, stvarajući neuobičajenu gužvu na zadnjoj strani iPhone-a.

Okvir novog iPhone-a trebao bi da bude metalni, sličan kakav je bio na iPhone-u 4(S), dok bi zadnja strana takođe mogla da bude staklena. Bude li, pak, na njoj nekoliko otvora i izbočina, pašće u vodu stara vizija Jonyja Ivea koji želi da iPhone bude "običan elegantni komad stakla".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.