Twitter ostao bez ''jaja''


Kada otvorite nalog na nekoj od društvenih mreža, a pre nego što popunite svoj profil sopstvenim podacima, najčešće vam se umesto profilne slike prikazuje silueta ljudskog lika. Osim na Twitter-u, koji je svoja nova "cvrkutala" označavao kako u ptičijem svetu i priliči – ikonom jajeta. Ali, ta ikona je postala sinonim za maltretiranje i trolovanje, jer u takvom neprikladnom ponašanju najčešće i prednjače novi korisnički nalozi, tj. ljudi skriveni iza niza lažnih profila i nadimaka.

Twitter već duže vreme sprovodi borbu protiv trolova i uopšteno govora mržnje i svih oblika uznemiravanja i vređanja drugih korisnika, pa su odgovorni zaključili da je njihovo "jaje" postalo prepoznatljivo gotovo isključivo kao zločesti korisnik i trol – i onda su odlučili da ga promene.

Od sada će novi nalozi na Twitter-u imati novu zadatu profilnu sliku, onu koja, kao i na ostalim društvenim mrežama, prikazuje stilizovanu ljudsku siluetu. Iz društvene mreže su pojasnili i da glava ove figure nije okrugla jer se ista poistovećuje gotovo isključivo sa muškarcima, pa su je nacrtali nešto drugačijeg oblika, a iz istog su razloga suzili i ramena siluete.

Ceo proces promene i razloge opisali su na svom blogu, a jedino nisu pojasnili kako misle da će ovakva ikona umanjiti potrebu trolova da otvaraju nove naloge i nastave sa maltretiranjem drugih – kao što su to činili godinama do sada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.