Apple ima preko 250 milijardi dolara, šta će s njima?


U poslednjim finansijskim rezultatima Apple-a vidljivo je da je ova kompanija povećala svoju zalihu gotovine na čak 256,8 milijardi američkih dolara. Zbog poreznih razloga Apple ne drži ovaj novac u SAD-u, već je 93% skladišteno po računima u drugim zemljama, ali to nije što brine američke bankare. Oni su već počeli da spekulišu šta bi Apple mogao s tolikim novcem da učini.

Američka investiciona banka Citigroup objavila je tako svoje predviđanje da će Apple krenuti u neku veliku akviziciju, kako mu ogromni novac ne bi samo tako stajao neangažovan. Izdvojili su sedam mogućih meta za preuzimanje koje bi Apple kupio bez problema, a koje bi mogle da mu pomognu u poslovanju. Uz Disney, o kojem se već neko vreme govori, na tom su popisu i Tesla, Netflix, Hulu, Activision Blizzard, Electronic Arts i Take Two Interactive Software.

Svaka od ovih kompanija donela bi Apple-u nešto drugačije, pa je pitanje samo u kojem bi smeru Tim Cook hteo okrenuti globalnu strategiju Apple-a. Bez obzira na to hoće li krenuti u veliko preuzimanje ili ne, bankari i dalje smatraju da je pred ovom kompanijom svetla budućnost, te daje preporuku za kupovinu njenih deonica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.