Samsung ne odustaje: Predstavljen novi Tizen telefon


Čini se kako Samsung još nema nameru da odustane od telefona temeljnih na sopstvenom operativnom sistemu za mobilne uređaje – Tizen-u. Ovih dana predstavljen je novi telefon iz Z serije – Samsung Z4 koji će na pojedina tržišta biti lansiran već ovog meseca.

Više govora o novom telefonu Z4 biće već za koji dan kada svoja vrata otvori Samsung-ova konferencija – Tizen Developer Conference 2017 koja će se održati od 16. do 17. maja. Ipak, Samsung je s najbitnijim podacima o telefonu izišao u javnost koji dan ranije.

Samsung-ov Z4 nastaviće tradiciju svojih prethodnika te će ga ponovno odlikovati dobar odnos uloženog i dobijenog. Naime, budući da su komponente slabije, mobilni cenom ne bi trebao da bude skuplji od 100 USD.

Novi Tizen telefon temelji se na četverojezgrenom SoC-u brzine 1,5 GHz, ima 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije. Korisnici kojima je potrebna veća količina data prostora moći će naknadno proširiti umetanjem microSD kartice (do 128 GB).

Uređaj je opremljen ekranom (2.5D) dijagonale 4,5-inča i rezolucije 800 x 480 px. Gustoća prikaza na ekranu je 207 PPI-a. S obe strane uređaja nalaze se kamere identične rezolucije od 5 MP. Ipak, zadnja je nešto bolje opremljena – sa dva LED blica dok prednja ima samo jedan. Sa softverske strane uređaja nalazi se Tizen 3.0 koji je bitno uznaprdovao u odnosu na svoje prethodnike - 64-bitna podrška, podrška za Vulkan API, S-Voice glasovnog asistenta, višekorisničke račune i dr.

Budući da uređaj nema odviše zahtjevan hardver Samsung se odlučio na ugradnju baterije kapaciteta 2.050 mAh. Za potrebe spajanja s računalom ili punjačem koristi se microUSB 2.0 port. Dimenzije uređaja su 132,9 x 69,2 x 10,3 milimetara, a težina 143 grama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Može li neki članak o tizenu


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.