Microsoft predstavio Xbox One X konzolu


Microsoft je na ovogodišnjem E3 sajmu predstavio svoju novu konzolu iz Xbox serije. Novi model koji je zadnje tri godine razvijan pod kodnim nazivom Project Scorpio nosiće tržišni naziv Xbox One X.

Konzola se temelji na AMD-ovom procesoru te AMD-ovoj grafici. Xbox One X ima osmojezgreni procesor brzine 2,3 GHz te GPU brzine 1.172 MHz (6 teraflopa) i 12 GB GDDR5 memorije (326 GB/s) od čega je 9 GB rezervisano za grafiku, a 3 GB za ostatak sistema.

Dalje tu je i 8 GB flash memorije, 2,5-inčni tvrdi disk kapaciteta 1 TB te čitač optičkih medija (4K UHD Blu-ray). Xbox One X ima podršku za 4K, HDR10, FreeSync, Wi-Fi, Bluetooth i druge tehnologije. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Microsoft je ponosno istakao kako je Xbox One X najmanji i ujedno najmoćniji model iz Xbox serije.

Microsoft je posebno istakao kako će sva dodatna oprema i igrajući naslovi za Xbox One S konzolu raditi i s novim Xbox One X modelom te je ujedno najavio i kako će kupcima novog modela na raspolaganju biti i 22 ekskluzivna naslova.

Nažalost, predstavljanje je jedno, a prodaja drugo – konzolu je već sada moguće naručiti, ali prodaja će krenuti tek 5 meseci kasnije –7. novembra 2017. godine.

Cena Xbox One X na evropskom tržištu biće 499 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.