Predstavljen OnePlus 5


Nakon nekoliko meseci spekulacija, curenja informacija i glasina, OnePlus 5 je danas napokon i službeno ugledao svetlo dana. Izgled nas niti malo nije iznenadio, budući da su fotografije već ranije bile dostupna, a i sam OnePlus je povremeno puštao teasere iz kojih smo doznali mnoge druge detalje.

Dakle, na prvi pogled OnePlus 5 neodoljivo podseća na iPhone 7 Plus, ali poenta je u tome što nije iPhone taj koji je direktno kopiran, već uređaj u velikoj meri deli kućište sa rođakom Oppo R11. Naime, i OnePlus i Oppo, divizije su jednog te istog koncerna – BBK Telecom, ali prema rečima njihovih predstavnika, timovi rade odvojeno i uređaji su u velikoj meri razvijani svaki za sebe.



OnePlus ove godine poseban naglasak daje na kameru. Tako su se na poleđini smestile dve kamere čije senzore potpisuje Sony. Jedna raspolaže sa 16, a druga s 20 megapiksela, s tim što druga ima telefoto karakteristike, dakle slično iPhone-u, i identično rođaku Oppu R11.

Prva ima f/1.7 otvor blende, a druga f/2,6, što govori da problema sa snimanjem noćnih fotografija neće biti, odnosno da će svi snimci iz slabije osvetljenog ambijenta biti bolji od prošlogodišnjih. Pored navedenog, OnePlus donosi i tzv. portret način fotografisanja, koji koristi popularni bokeh efekat. Ništa novo, ali svakako korisno, budući da je ovaj način fotografisanja dosta popularan na društvenim mrežama.



Kao što je već poznato, naš OnePlus 5 dolazi sa 5,5-inčnim AMOLED ekranom, a pokretan je Snapdragon 835 procesorom. Ove godine na raspolaganju imamo varijante sa 6 i 8 GB RAM-a, te 64 i 128 GB interne memorije.

Baterija uređaja ima kapacitet od 3300 mAh, što znači da se iskustva sa autonomijom ne bi trebala razlikovati od onih s prošlogodišnjih modelom. Tu je i novi Dash charge način brzog punjenja, koji je, prema rečima OnePlus-ovih inženjera, superioran onome koji koristi Samsung u svojim modelima Galaxy S8 i S8 Plus. Uređaj se manje greje, a punjenje je jednako brzo dok uređaj koristite npr. kao navigaciju u automobilu.

Softverski temelj uređaja je Android 7 Nougat, preko kojeg OnePlus donosi svoj minimalistički Oxygen OS, vrlo sličan originalnom Google-ovom "čistom" Android-u.

Uređaj u prodaju kreće 27. juna, po ceni od 499 evra u Evropskoj uniji, odnosno 479 dolara u SAD. Ova cena se odnosi na najjeftiniji, dakle 6/64 GB model. Model sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koštaće vas 559 evra.

Ukoliko želite već sada da naručite uređaj, možete otići na ovu stranicu i u polje u kojem se traži kod upisati "Clearer Photos". To će vas odvesti na stranicu sa ponudom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.