Danas je svetski dan emoji-a


Verovali ili ne, popularne emoji sličice kojima svakodnevno komuniciramo imaju i svoj dan. 17. jul je – Svetski dan emojija. Zašto je odabran baš taj datum? Organizatori ove akcije kažu da su se baš za 17. jul odlučili jer je taj datum prikazan na emoji ikoni koja na iOS-u simbolizuje kalendar. U sklopu "proslave" ovog dana, na njegovoj je službenoj stranici pokrenuto i glasanje u kojem korisnici mogu odabrati najbolje i najiščekivanije emojije, te jednome od njih dodeliti nagradu za životno delo.

Ako vam je prethodni odlomak zvučao pomalo bizarno, evo i nešto ozbiljnijeg i konkretnijeg dela vesti. Facebook je povodom Svetskog dana emojija s javnošću podelio delić statistike o njihovom korišćenju. Kažu da ih se dnevno na samom Facebook-u podeli oko 60 miliona, a na Messenger-u čak oko 5 milijardi.

Najkorišćeniji emotikon je onaj koji plače od smeha (proglašen i za Oxfordovu reč 2015. godine). Nakon njega po učestalosti korištenja nalaze se smileyi sa srcima u očima, onaj koji šalje poljubac, te još jedan nasmešeni – onaj koji se valja po podu od smeha. Top pet najčešće podeljenih emojija na Facebook-u je "obični", nasmejani smiley koji je i pokrenuo celu priču oko emotikona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.