Galaxy Note 7 se vratio u prodaju kao Note Fan Edition


Nakon nekoliko meseci spekulacija, sada je i službeno. Samsung Galaxy Note 7 FE (Fan Edition) kreće u prodaju, doduše za sada samo na Samsung-ovom domaćem tržištu, tj. u Južnoj Koreji.

Podsetimo, radi se o prerađenom (refurbished) uređaju. Koristi kućište i većinu komponenti Galaxyj-a Note 7, koji je nakon problema sa baterijom, prošle jeseni povučen s tržišta.

Note 7 FE tako donosi isti Super AMOLED ekran dijagonale 5,7 inča, ali ispod haube sadrži Snapdragon 821, dakle malčice jači procesor od 820-ke, koji je pokretao Note 7. Tu su još i 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, Adreno 530 GPU, IP68 sertifikat i S-Pen. Baterija ima kapacitet 3200 mAh baterija, dakle nešto manje od 3500 mAh, koliko je imao Note 7. Ovakvo smanjivanje kapaciteta je razumljivo, budući da je upravo baterija bila ta koja je presudila originalnom modelu.

Pored navedenih promjena, Note 7 FE donosi i novi softver, koji uključuje Bixby asistenta i sve ostale novosti koje su u međuvremenu doneli modeli Galaxy S8 i S8+. jena uređaja iznosi oko 600 dolara.

Iako je u akciji vraćanja tada prikupljeno nekoliko miliona uređaja, u prodaju na korejskom tržištu za sada kreće samo 400.000 hiljada. Hoće li se njegova prodaja proširiti izvan matičnog tržišta, za sada nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.