Kaspersky globalno lansirao svoj besplatni antivirus


U poslednje vreme u američkim političkim krugovima Kaspersky se nalazi na popisu potencijalno opasnih kompanija za američku demokratiju, a neki izvori sumnjaju da njegova antivirusna rešenja imaju ulogu špijuniranja i uhođenja za potrebe ruskih tajnih službi. To nije omelo Kasperskog u globalnom lansiranju besplatne verzije svog antivirusa Kaspersky Free, nakon što je uspešno testiran u Rusiji i "odabranim zemljama" poput Kine, Belorusije, Ukrajine i nekih skandinavskih država.

Antivirus ne sadrži VPN, roditeljski nadzor i plaćenu online zaštitu kao neki drugi na tržištu, ali poseduje sve esencijalne funkcije koje mogu čuvati vaš PC, pa će vam skenirati e-mail-ove, pratiti tok surfovanja webom i stavljati u karantin malware koji otkrije.

Kaspersky navodi kako njegov besplatni softver nije povezan sa oglašavanjem pa kompanija od njega neće nimalo zarađivati, već će umesto toga anonimno prikupljati podatke koji će služiti za poboljšanje njenog sistema mašinskog učenja.

Na tvrdnje iz američkih krugova da sarađuje sa ruskim obaveštajnim službama, osnivač kompanije Eugene Kaspersky navodi da je spreman da ponudi izvorni kod antivirusa kako bi se dokazalo da to nije tačno.

Ukoliko se ne plašite da će vas Rusi uhoditi, besplatni antivirus možete preuzeti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.