Operater pokazao da treba da čitamo sve što potpisujemo


Britanski operater Purple, koji nudi besplatan Wi-Fi pristup Internetu, odlučio je da javnosti pažljivo prikaže sve opasnosti od klikanja na dugme "prihvati" ispod nekoliko stotina stranica teksta opštih uslova korišćenja raznih internet usluga. Oni su svojim korisnicima prilikom spajanja na bežičnu mrežu ponudili opšte uslove poslovanja (Terms & Conditions) koje je trebalo prihvatiti kako bi se veza ostvarila.

Ali, unutar nepreglednog teksta ovog dokumenta iz šale su ubacili odredbe o tome da se svaki korisnik pristajanjem na te uslove slaže i sa time da: "…na zahtev Purple-a odradi 1.000 sati društveno korisnog rada. On može uključivati sledeće. Čišćenje lokalnih parkova od životinjskog izmeta, grljenje psa i mačaka lutalica, ručno odčepljivanje kanalizacije, čišćenje prenosnih toaleta na lokalnim festivalima i događajima", i tome slično.

U samo dva dana, koliko je ova odredba stajala u tekstu, na nju je pristalo preko 22.000 korisnika.

Naravno, Purple nije ovime hteo da primora korisnike da za besplatni Wi-Fi čiste kanalizaciju ili životinjski izmet, nego je hteo da skrene pažnju na opasnosti koje se kriju u nepreglednim tekstovima na koje svakodnevno pristajemo korišćenjem raznih aplikacija i usluga. Cela akcija poslužila je ovom operateru da javnosti saopšti kako se u potpunosti prilagodio GDPR-u, novom pravnom okviru Evropske unije koji se tiče zaštite ličnih podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.