Tesla Model 3 napokon spreman za kupce


Električni porodični automobil po ceni više srednje klase klasičnog automobila s motorom na fosilna goriva bio je jedan od ciljeva Elona Muska kada je pokretao Teslu. Nakon Roadstera, te modela S i X, došao je red i da se Model 3, spomenutih karakteristika, dostavi prvim kupcima. Ovaj automobil je pre nešto više od godinu dana privukao preko 200.000 kupaca koji su uplatili učešće, a prvi od njih svoje će automobile dobiti krajem ovog meseca.

Musk je putem svojeg Twitter profila najavio da će s proizvodne trake već ovoge nedelje sići prvi potpuno završeni i za kupce spremni primjerci Teslinog Modela 3, dok će svečanost isporuke prvih 30 komada biti upriličena 28. jula.

Nakon toga, tokom avgusta biće proizvedeno još 100-tinjak vozila, a nakon toga uslediće eksponencijalni rast proizvodnje – pa će već u septembru biti sklopljeno njih preko 1.500. Krajnji cilj Tesle je do decembra proizvoditi 20 hiljada Modela 3 mesečno, te oko pola miliona godišnje, počevši sa 2018. godinom.

Cena Modela 3 u SAD-u kreće od 35.000 dolara, a kupcima se nudi personalizacija tek u vidu vrste felni i boje automobila. Svi ostali "featurei" vozila biće za početak potpuno standardizovani, kako bi se izbegla kašnjenja i zastoji u proizvodnji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.