Uz Facebook je sada lako pronaći besplatne Wi-Fi tačke


U najnovijem ažuriranju svojih mobilnih aplikacija za Android i iOS Facebook je svim svojim korisnicima omogućio korišćenje opcije koju testira već više od pola godine – traženje besplatnih Wi-Fi pristupnih tačaka u njihovoj blizini. Opcija "Find Wi-Fi" do sada je bila dostupna samo u nekim zemljama i to na iOS platformi, ali od sada je mogu koristiti svi Facebook-ovi korisnici, njih preko 2 milijarde, gde god da se nalazili.

Do ove mogućnosti unutar aplikacije se dolazi putem menija "More", gde je potrebno pronaći "Find Wi-Fi", te uključiti lokacione usluge i istoriju lokacija. Facebook-ova aplikacija tada će vam na mapi pokazati najbliže registrovane besplatne Wi-Fi tačke na koje se možete spojiti. Ovo će biti posebno korisno onima koji imaju tarife sa ograničenim mobilnim saobraćajem, na područijima sa slabim 3G ili 4G signalnom, ili pak korisnicima koji žele da surfuju u inostranstvu, a nisu unutar EU zone besplatnog roaminga.

Bitno je napomenuti da Facebook ne pronalazi pristupne tačke sam od sebe, već ih moraju prijaviti njihovi vlasnici. Obično se radi o kafićima, restoranima, hotelima i sličnim objektima, koji na svojim Facebook stranicama trebaju da postave informaciju da nude besplatan pristup Internetu.

Međutim, jedan deo ove opcije vam se možda neće svideti, jer će Facebook ukoliko se odlučite da koristite ovu opciju aktivirati i Location History opciju, koja pameti gde ste bili, koga ste posetili i sa kime ste pričali ili bla na vezi dok ste koristili Facebook, Google ili bilo koju drugu aplikaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.