WhatsApp dosegao brojku od milijardu aktivnih korisnika dnevno


Pogledate li vesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, videćete da je obično najrelevantniji podatak onaj o broju mesečno aktivnih korisnika. Prema tom načinu merenja, WhatsApp i Messenger (oba u vlasničtvu Facebook-a) odavno već imaju preko milijarde aktivnih korisnika i daleko su najveće aplikacije za slanje poruka u svetu.

Ali, WhatsApp je sada prešao još jednu psihološku granicu. Od 26. jula ova aplikacija beleži čak milijardu aktivnih korisnika – svaki dan. U jednom danu tih više od milijardu korisnika pošalje 55 milijardi poruka, 4,5 milijarde slika i milijardu video zapisa.

Vratimo li se na mesečnu statistiku, WhatsApp trenutno beleži oko 1,3 milijarde korisnika koji aplikaciju koriste barem jednom mesečno.

Što se tiče opcije Stories koju su u Facebook-u "pozajmili" od Snapchat-a, nju na WhatsApp-u trenutno dnevno koristi oko 250 miliona ljudi. Zanimljivo, to je više nego što Snapchat uopšte ima aktivnih korisnika (oko 166 miliona dnevno aktivnih).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.