Zeiss-ova optika za nove Nokia telefone


Nokia i Zeiss imaju dugu tradiciju saradnje po pitanju izrade kamera na smartfonima. Njeni uređaji su obeležili istoriju i uvek bili predvodnici industrije u ovom segmentu, te često nametali standarde i trendove drugim proizvođačima. Njene kamere i softver ostali su superiorni, čak i kad ju je konkurencija na ostalim poljima pretekla.

Sada, deset i kusur godina kasnije, HMD Global, kompanija vlasnik licence za proizvodnju uređaja pod Nokia brandom, sklopila je partnerstvo sa Zeissom, u svrhu razvoja novih tehnologija, koje će doneti nove standarde u ovom segmentu.

Dve kompanije će zajedno raditi na novom standardu koji bi trebao da obeleži sledeću generaciju kamera na smartfonima, što uključuje dizajn optike, odnosno sočiva, ali i saradnju na polju softvera, reprodukcije slike i povezanih usluga.

Nokia je za ovu godinu najavila predstavljanje novih uređaja, koji će koristiti upravo Zeiss-ovu optiku, što znači da bismo ih mogli ugledati na jesen, odnosno do kraja godine.

Upravo zbog dosadašnjih izvrsnih rezultata, možemo očekivati da će nova saradnja Nokije i Zeiss-a uroditi plodom i u svet pametnih telefona doneti mnogo zanimljivih noviteta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.