Nokia 8 u Evropi ipak sa nižom cenom, negde uz poklon Nokia Steel sat


HMD Global je ove nedelje službeno predstavio prvi Nokia Android flagship Nokia 8 s najavom pristizanja na tržište u septembru. U Nemačkoj je već u prednarudžbinama i to po ceni nešto nižoj od najavljenih 599€.

Nokia 8 ima, makar na papiru sve ono što bi jedan top model morao da ima. Dizajnom možda nije nalik na futuristički Galaxy S8, LG G6 ili Xiaomi Mi MIX, ali će svoj klasični dizajn pokušati da nadoknadi svojim legendarnim logom iznad 5.3-inčnog Quad HD ekrana.

Uz Snapdragon 835 sa 4 GB RAM-a i 64 GB memorije za skladištenje, ne srami se ljute konkurencije, a leđa su joj ono gde leži njen izgledno najjači adut – dvostruka kamera sa optičkom stabilizacijom i isto tako legendardnom Zeiss optikom.

Možda i najjači adut je čisti Android s uvek svežim nadogradnjama bez čekanja.

Najavljena cena je 599€, što nije preterano za uređaj sa ovakvim specifikacijama. Sudeći prema cenama u Nemačkoj i Rusiji, biće ipak nešto jeftinija.

Tako u Nemačkoj košta 579€, s time da operater O2 uz nju poklanja i Nokia Steel smartwatch, koji sam vredi €130. U Rusiji je Nokia 8 u pretprodaji po ceni od 575€ i to u svim bojama: Polished Blue, Tempered Blue, Silver i Polished Copper.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.