Potvrđeni dizajn i skeniranje lica za sledeći iPhone


S više strana do sada su u medije stizali detalji o hardverskim mogućnostima i izgledu nove verzije iPhone-a. Za 10. godišnjicu prvog modela Apple je odlučio da radikalno promeni dizajn novog uređaja, koji će izgledom odudarati od poslednje tri generacije (6, 6S, i 7). Glavna karakteristika iPhone-a 8, Edition, Pro, ili kako će se već zvati, bit će veliki OLED ekran od ivice do ivice uređaja, potvrdili su to novi leakovi.

Najnoviji u nizu došao je greškom iz samog Apple-a, koji je objavio detalje firmwarea za svoj nadolazeći pametni zvučnik HomePod. Unutar pripadajuće dokumentacije primećena je nova ikona koja označava iPhone, a njen izgled podudara se sa onim što su i dosadašnje informacije pokazivale – ekran od ivice do ivice uređaja, koji "zaobilazi" zvučnik, kameru i senzore u gornjem delu, dok sa donje strane nema fizičke Home tipke.

Dodatno, Bloomberg donosi kako će sledeći iPhone doći sa 3D senzorom u infracrvenoj tehnologiji (a ne laserskoj kako se do sada nagađalo). On će služiti za skeniranje lica korisnika i autentifikaciju prilikom otključavanja uređaja. Hoće li on u potpunosti zameniti Touch ID, za kojeg znamo da ga je u nedostatku Home tipke, problematično instalirati ispod ekrana, ili će biti samo nadogradnja, za sada još nije sigurno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.