Xiaomi preuzeo vodstvo na tržištu nosivih uređaja


Kompanija Strategy Analytics objavila je rezultate tržišta nosivih uređaja u drugom kvartalu ove godine. U spomenutom razdoblju dogodila se velika smena na vrhu, vodstvo na tržištu preuzela je kineska kompanija Xiaomi, dok je Fitbit pao na drugo mesto, a Apple je i dalje na trećem mestu.

Xiaomi je vodeće mesto ostvario zahvaljujući isporuci 3,7 miliona nosivih uređaja tokom drugog kvartala u odnosu na 3 miliona isporučenih godinu pre, što je dovoljno za tržišni udeo od 17,1%.

Fitbit je na drugo mesto pao sa 3,4 miliona isporučenih uređaja u odnosu na 5,7 miliona uređaja isporučenih tokom prošle godine, čime je tržišni udeo američke kompanije pao sa 28,5% iz drugog kvartala prošle godine na sadašnji udeo od 15,7%.

Apple je treće mesto ostvario zahvaljujući isporuci 2,8 miliona uređaja u odnosu na prošlogodišnjih 1,8 miliona, čime je tržišni udeo porastao sa 9 na 13%. Svi preostali proizvođači nalaze se u kategoriji "Ostali" sa isporučenih 11,7 miliona uređaja.

U Strategy Analytics-u predviđaju da bi drugu poziciju kopanije Fitbit u mogao ugroziti Apple, čiji će budući model Apple Watcha sadržavati funkcionalni vezani za zdravlje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.