Apple patentirao čitač otisaka prstiju za ugradnju ispod ekrana


Nakon što je Samsung službeno predstavio Galaxy Note 8, postalo je jasno da smeštanje čitača otisaka prstiju ispod ekrana još uvek predstavlja budućnost. Kako stvari stoje, isto vredi i za Apple, budući da sve glasine do sada upućuju da to ni njemu nije pošlo za rukom, barem kad je u pitanju iPhone koji treba biti predstavljen za nekoliko nedelja.

Ali ipak, Apple nije gubio vreme, i ako je suditi po najnovijem patentu, čini se ćemo sličnu stvar ugledati na iPhone-u koji dolazi sledeće godine, piše Appleinsider. Naime, američki patentni zavod primio je Apple-ov zahtev za patentiranje akustičnog čitača otisaka prstiju koji se može smestiti ispod ekrana, dakle ne treba mu izravna fizička veza sa prstom. Transduktori smešteni ispod ekrana mogu slati piezoelektrične signale, koji vraćaju talase sa podacima o otisku prsta.

Ova tehnologija će sada očito biti patentirana od strane Apple-a, kojem će sigurno trebati još neko vreme da ju usavrši i pripremi za sledeću generaciju svojih uređaja, bilo da se radi o iPhone-u, iPad-u ili nekom novom MacBook-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.