Apple predstavio iPhone 8 i iPhone 8 Plus


Apple svetu upravo predstavio najnoviju generaciju iPhone-a. Prvi uređaji koje su danas predstavio, nose imena iPhone 8 i iPhone 8 Plus, i upakovani su praktično u isto kućište kao i tri prethodne generacije.

Oba uređaja koriste novi procesor sa šest jezgri. Novi procesor nosi ime A11 Bionic i 25% je brži od prethodnika. Sadrži novi GPU koji je 30% brži od onog na A10 Fusion.



iPhone 8 donosi novi 12 MP senzor kamere, koji je brži i fizički veći. iPhone 8 Plus takođe donosi novi senzor sa dvostrukom kamerom, od kojih jedna ima f/1.8, a druga f/2.9 otvor blende. Tu je i novi Potret način koji dodatno podešava svetlost.



Poboljšan je i ekran pa tako iPhone 8 i iPhone 8 Plus donose istu TrueTone tehnologiju sa 10,5-inčnog iPad-a Pro, s automatskim podešavanjem boja s obzirom na ambijantalno svetlo.

Poboljšanja u kameri odnose se i na kvalitet videa, jer iPhone sada podržava 4K 60 fps, dok usporeni video podržava 240 fps u 1080p rezoluciji.



Zanimljivo što iPhone napokon podržava bežično punjenje. Apple će bežično punjenje novih iPhone-a uskladiti sa standardom Qi, a bežične punjače nekih proizvođača biće moguće nabaviti i u Apple prodavnicam.



iPhone 8 i 8 Plus dolaze samo sa 64 i 256 GB, a cene im kreću od 699 i 799 dolara. U prodaji će se naći 22. septembra. iOS 11 će moći da se preuzme od 19. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    ponovo isti dizajn, mogli su malo da ga srede


  2. ana kaže,

    jasno je da su izbacili osmicu da bude istog dizajna, jednostavno nece se svima svideti x, pa da ne bi pala prodaja, nece da eksperimentisu


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.