Stigao je iOS 11


Apple se priprema za veliku nadogradnju celog svog ekosistema – prvi na redu su mobilni uređaji koji će dobiti ažurirani iOS, a kasnije stiže macOS High Sierra, kao i nova uzdanica, iPhone X. iOS 11 danas je, kako je najavljeno na pro[lonedeljnoj prezentaciji, postao dostupan za preuzimanje svim korisnicima uređaja od iPhone-a 5S ili novijih, te iPad-a Air iz 2013. i novijih.

Kao što smo već pisali, na novom iOS-u neće raditi stare 32-bitne aplikacije sve dok ih njihovi developeri ne prebace na 64 bita. Imate li takvih na svom uređaju pre nadogradnje možete proveriti u meniju Settings > General > About > Applications > App Compatibility.

iOS 11 prilagođen je za rad s najnovijom inačicom iPhone-a (X), a na sve postojeće podržane uređaje donosi novosti poput "Ne smetaj me dok vozim" načina rada, novog Control Centera, podrške za proširenu stvarnost, te novi dizajn Apple-ovih aplikacija i pripadajućih im ikona.



Ali, najveći "dobitnici" sa novim će iOS-om biti vlasnici iPad-a. Njima će nadogradnja doneti sasvim novo iskustvo rada – "dock" za aplikacije, prvi pravi menadžer datotekama (Files), napredni multitasking, te unapređene mogućnosti "povuci i spusti" akcija.

Nadogradnja se na iPad-u i iPhone-u radi over-the-air, dakle nije ih potrebno spajati na računar. Pre nadogradnje svakako je preporučljivo napraviti backup celog uređaja putem iTunes-a ili na iCloud.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.