Twitter uklonio 300 hiljada naloga povezanih sa terorizmom


Još uvek najpoznatija microblogging na platforma svetu, Twitter, objavila je najnoviji izveštaj o transparentnosti u kojem je naglasak nastavljen na delovanje platforme prema korisničkim nalozima koji se mogu dovesti u svezu sa terorizmom.

Takvim nalozima u Twitteru smatraju one koji aktivno pozivaju i promovišu nasilje koje se može dovesti u vezu sa međunarodno priznatim terorističkim organizacijama te naloge koji aktivno promobišu takve organizacije.

U prvoj polovini ove godine Twitter je uklonio gotovo 300 hiljada korisničkih računa koji spadaju u pre navedenu kategoriju, s time da je 75% takvih naloga uklonjeno pre nego što su objavili bilo kakav tweet. Količina uklonjenih naloga je manja u odnosu na broj uklonjenih naloga u drugoj polovini 2016. godine kada je uklonjeno 376 hiljada korisničkih naloga.

Twitter se pohvalio i da je u 95% slučajeva uklanjanje naloga rezultat njihovih sopstvenih alata i algoritama, a zahtevi pojedinih vlada zaslužni su za uklanjanje samo 1% korisničkih naloga. Broj zahteva pojedinih vlada tako je pao za čak 80% u odnosu na drugu polovinu prošle godine.

Na kraju vredi istaći kako je Twitter od avgusta 2015. godine pa do juna ove godine zbog promovisanja terorizma zatvorio 935.897 naloga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.