Apple pokreće istragu o naduvanim baterijama iPhone-a 8 Plus


Za ovo kratko vreme kako su u prodaji iPhonea 8 i 8 Plus po društvenim se mrežama pojavilo par navoda o naduvavanju baterije većeg iPhone-a 8 Plus pa Apple pokreće istragu o navodnim nemilim događajima. Da li je na pomolu nova Apple afera?

Uvek kad neki novi razvikani smartphone izađe na tržište, a pogotovo ako je reč o Apple-ovim ili Samsung-ovim uređajima, uz njega ubrzo krenu i priče o njihovim defektima. Ni novi iPhone 8 nije izuzetak pa se tako nekolicina novopečenih vlasnika iPhone-a 8 Plus požalila na nabrekle baterije, koje su se toliko naduvale da su izbile čak i ekran.

Jednom se to dogodilo navodno dok je punio bateriju originalnim Apple punjačem i kablom. Druga priča je još bizarnija. Naime, lik je navodno kupio iPhone 8 Plus, ali kad ga je otvorio imao je šta da vidi. Telefon je se rastavio, baterija se naduvala i ekran izgurala iz okvira kućišta.



Apple je naravno pokrenuo istragu kako bi utvrdili da li je reč o problemu većih razmera ili tek nekolicini slučajeva.

Sve nas to naravno podseća na prošlogodišnje nevolje po Galaxy-u Note 7, koji je zbog zapaljivih baterija povučen sa tržišta, ali za sada se iPhone 8 Plus nevolje broje na prste u moru od par miliona isporučenih primeraka dok je prošle godine 1 od 20 000 Note-a 7 imao eksplozivnu bateriju u sebi.


Da li je na pomolu nova afera, ili se radi o slučajnosti, pokazaće vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.