Predstavljeni Google Pixel 2 i Pixel 2 XL, cene otišle u nebo


Nakon uobičajenih glasina i curenja informacija, Google je danas i službeno predstavio dva nova smartfona – Pixel 2 i Pixel 2 XL. To je rezultat uske saradnje sa HTC-om, čiji je tim za razvoj smartfona Google pre nekoliko dana praktično kupio.

Google Pixel 2 XL dolazi sa novim dizajnom izduženog ekrana sa odnosom 18:9, te sa stanjenim ivicama, ali u manjoj meri nego što je to slučaj kod najnovijih modela drugih proizvođača. Tehnologija izrade je P-OLED, a rezolucija 2880 x 1440 px. Dijagonala iznosi 6 inča, a tu je i Gorilla Glass 5 zaštitni sloj. Uređaj dolazi i sa osnovnim IP67 sertifikatom otpornosti na vodu i prašinu.

Google očito ne mari za trendove ugrađivanja dvostrukih kamera. Tako je primarna kamera jednostruka i dolazi sa senzorom od 12 megapiksela, i optički je stabilizovana. Prednja kamera raspolaže 8 MP senzorom.



Srce uređaja je Snapdragon 835 procesor u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, a softverski temelj, naravno, Android 8.0 Oreo. Interna memorija je na raspolaganju u 64 i 128 GB varijantama. Baterija ima kapacitet od 3520 mAh.

Google Pixel 2 XL na evropsko tržište dolazi sredinom novembra po ceni od 850 dolara za 64 GB model i 950 za 128 GB verziju. Treba reći da su navedene cijene bez poreza. Što se palete boja tiče, na raspolaganju su crna i crno-bela verzija.



Google Pixel 2 je manji model i dolazi s 5-inčnim AMOLED ekranom u 1080 rezoluciji. Nažalost, ovaj uređaj dolazi sa sada već prilično zastarelim dizajnom debelih okvira ispod i iznad ekrana. Tehnologija ispod haube je prakti;no ista kao kod modela XL, sa izuzetkom baterije od 2700 mAh, a cena će mu biti nešto manja. 64 GB model će u SAD koštati 650, a 128 GB 750 dolara.

Oba modela sadrže stereo zvučnike i HTC-ovu tehnologiju detekcije jačine stiskanja rukom.

U ovom trenutku nije poznato hoće li ova dva smartfona biti službeno prisutna na našem tržištu, ali imajući u vidu dosadašnju Google-ovu politiku sa Pixel uređajima, ne treba gajiti preveliku nadu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.