Rudar kriptovaluta i grejalica u jednom uređaju


Najbolje ideje uvek dolaze slučajno, pa je vrlo verovatno da je tako nastala i ova priča. Dvojica Rusa osnovala su startup Comino i specijalizovala se za izradu posebnih računara namenjenih samo za rudarenje kriptovaluta. Izradili su posebno kućište u koje se može smestiti čak 8 specijalizovanih grafičkih kartica (ASUS P106-100 6G), kao i vodeno hlađenje celog sistema koje osigurava tih rad.

Kako svako ko se razume u hardver može zaključiti, ovakav uređaj vrlo verovatno proizvodi mnogo toplote, pa su ovi preduzetni Rusi odlučili i ovu nesrećnu okolnost pretvoriti u sopstvenu prednost. Comino mineri, naime, mogu vrlo dobro poslužiti i kao – grejalice.



Za 4.449 dolara moguće je, dakle, nabaviti gotovu, kompletiranu mašinu za rudarenje Ethereuma ili Zcasha, koji je u stanju da zaradi i do 300 dolara mesečno (ili približno tome, zavisno od cene električne energije).

Potrošnja struje deklarisana je na 1 kW, buka koju stvara je na nivou od oko 50 dB, a iz Comina se hvale i činjenicom da će sistem vodenog hlađenja i pripadajućeg radijatora biti u stanju, o istom trošku, držati na prijatnoj temperaturi prostoriju veličine 25-30 kvadratnih metara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.