Sve je više iPhone-a 8 Plus ''naduvano''


Pre nekoliko dana u javnost su dospele slike potpuno novih iPhone-a 8 Plus koji su se rastvorili. Uzrok otvaranja uređaja bila je baterija koja se prilikom punjenja (ili samo stajanja u kutiji) naduvavala i jednostavno deformisala prednju stranu uređaja dok se ekran nije u potpunosti odvojio od kućišta. Tada je bila reč o tek dva slučaja, zabeležena u Japanu i Tajvanu, a iz Applea su bili potvrdili kako sprovode istragu vezanu uz ove događaje.

Međutim, mediji širom sveta saznaju kako ovo nisu bili jedini slučajevi naduvavanja iPhone-a 8 Plus. U međuvremenu se saznalo za još nekoliko sličnih događaja u Hong Kongu, Kini, Kanadi i Grčkoj. Geografska rasprostranjenost problema navodi na zaključak da nije reč o jednoj seriji iPhone-a sa greškom, nego da se verovatno radi o sporadičnom problemu sa kvalitetom ugrađenih baterija.



Iz Apple-a i dalje govore kako istražuju o čemu je reč, a već su izuzeli neke od problematičnih uređaja kako bi ih dodatno analizirali. Situacija je i dalje daleko od kritične jer se radi tek o nekolicini naduvanih baterija (u ovom trenutku njih ukupno šest) – u poređenju sa više stotina koje su, na primer, uzrokovale povlačenje Samsung Galaxy Note-a 7 prošle godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.