Apple-ov HomePod zvučnik odložen za sedeću godinu


Apple-ov prvi pametni kućni zvučnik HomePod predstavljen je na ovogodišnjem WWDC-u i tada je Tim Cook obećao kako će isti u prodaju stići u decembru ove godine, na vreme kako bi ga svi mogli pokloniti sebi ili drugima za Novu godinu. Međutim, pre neki dan je iz kompanije službeno objavljeno da im "treba još malo vremena" pre nego što HomePod bude spreman za prodaju.

Isporuke ovog zvučnika u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji će započeti početkom 2018. godine, poručuju iz Cupertina. Tačan razlog kašnjenja sa lansiranjem nisu naveli, kao niti vremensko razdoblje koje podrazumevaju pod "početak godine".

Ovo je veliki "promašaj" za Apple, kojem je poslednje tromesečje uvek najprofitabilniji deo godine, i kada ljudi "ne pitaju za cenu" već kupuju iPhone, iPad-e, Mac-ove, ali ove godine ne i – HomePode. Na tržište pametnih zvučnika Apple će tako zakasniti više od godinu dana za Google-om i Amazon-om, čiji Home i Alexa pametni pomoćnici/zvučnici se od prošle godine prodaju širom sveta, te su već dobili i po nekoliko verzoka.

Hoće li HomePod sa prodajnom cenom od 349 dolara biti zaista toliko bolji da, uprkos kašnjenju, uspe konkurisati ustanovljenim igračima na ovom tržištu, za sada niko ne može sa sigurnošću reći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.