Cyber ponedeljak i ove godine sa rekordnom online prodajom


Nakon što je završio vikend namenjen rasprodajama i raznim drugim popustima – od Crnog petka do Cyber ponedeljka – analitičari kompanije Adobe bacili su se na posao i izračunali koliko je ove godine ukupno potrošeno na internet kupovinu (promatrane su samo web prodavnice iz SAD-a). Prema njima, ovogodišnji Cyber ponedeljak srušio je rekord postavljen prošle godine za oko milijardu dolara. Tokom ponedeljka dana online trgovci obrnuli su oko 6,6 milijardi američkih dolara.

Uz porast internet saobraćaja na stranicama koje se bave trgovinom od oko 12%, vidljiv je nastavak trenda u kupovini putem telefona – njima je prekjuče ostvareno oko 47% svih poseta i trećina ukupne internet kupovine. Predvodnici ovog trenda su "millenialsi", kojih čak 75% kaže da će radije kupovati putem telefona nego sa klasičnog računara.

Prosečni popusti u internet prodavnicama ovog Cyber ponedeljka kretali su se od oko 15% na računar do 21% na televizore. Najviše prometa ostvareno je u večernjim satima. Najčešće se kupovalo iza 20 sati po lokalnom vremenu, a najveći generatori prodaje bile su internet pretrage koje su do kupovine dovele oko 42% korisnika.

Adobe-ova analiza obuhvatila je bilion poseta na preko 4.500 internet prodavnica, te oko 55 miliona artikala.


Najprodavaniji artikli Cyber ponedeljka

Elektronika: Google Chromecast, iPad, Samsung tableti, AirPods, Sony Playstation VR

Zabava: Super Mario Odyssey, Nintendo Switch, Microsoft Xbox One X

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.