Fixit: iPhone X ima dve baterije


iFixit-ovci su nabavili jedan primerak i sa njime učinili ono u čemu su najbolji – rastavili su ga u delove i budućim kupcima pokažu od čega se sastoji njihov iPhone X. Kao što se može videti iz priloženih fotografija iPhone X je prvi iPhone koji ima ne jednu, već dve baterije.

Ekipi je trebao ukupno 21 korak dok su rastavili iPhone X i čini se kako se pritom nisu previše namučili jer su ga ocenili ocjenom 6, što u prevodu znači da nije previše zahtevan prilikom servisiranja. Podsetimo, najveća moguća ocena je 10 i nju iFixit-ovci dodeljuju uređajima koje je najlakše rastaviti.



iFixit-ovci su pluseve dodelili za ekran i bateriju posebno naglasivši kako prilikom popravljanja razbijenog ekrana nije potrebno odvajati komponente za Face ID. Minuse su dobili Apple-ovi posebni šrafovi i vodootporne mere koje pojedine popravke čine komplikovanijim.

Ono što im se nikako nije svidelo su kablovi kojima su povezane pojedine komponente u veću celinu jer smatraju kako bi mogli da budu skupi i komplikovani za zamenu. Nije im sela ni staklena površina novog iPhone-a jer je u slučaju oštećenja potrebno zameniti celo kućište što sa sobom povlači i preseljenje svih komponenti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.