Teksaške vlasti uputile Apple-u zahtev za otključavanjem iPhone SE-a


Već je dobro poznata priča o Apple-ovom iPhone-u iz San Bernardina, koji je FBI dugo vremena pokušavao bezuspešno da otključa u nekoliko navrata bezuspešno tražeći pomoć od samog Apple-a (uređaj je navodno otključan kada se FBI obratio spoljnoj kompaniji). Čini se kako je na pomolu nova slična priča.

Naime, teksaške vlasti Apple-u su uputile služben nalog kojim se od kompanije iz Cupertina traži uvid u sadržaj iPhone SE telefona počinioca masakra u Las Vegasu 1. oktobra ove godine. U zahtevu se traži od Apple-a da otključa iPhone SE pronađen uz telo Stephena Paddocka, kao i uvid u sve aktivnosti na njegovom iCloud nalogu.

U zahtevu se spominje i zahtev za otključavanjem klasičnog dummy mobilnog uređaja tvrtke LG, koji je takođe pronađen u Paddockovo telo (LG 328BG). Nalog je upućen još 9. novembra ali za sada ni jedna strana nije komentirala njegov sadržaj niti informisala javnost o njegovom izvršenju.

Prema pisanju Reutersa početkom ovog meseca, FBI je navodno zbog sopstvenog neznanja propustio priliku za otključavanjem spornog iPhone SE-a u prvih 48 sati od Paddock-ove smrti sa njegovim prstima pa je došlo do blokiranja Touch ID opcije i otada se uređaj može otključati samo upisivanjem lozinke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.