Uskoro brži Wi-Fi na međunarodnim letovima


Nekoliko svetskih avio kompanija najavile su kako će drastično poboljšati brzinu svojih Wi-Fi mreža dostupnih u avionima na međunarodnim letovima.

Hongkonška kompanija Cathay Pacific kao i njena filijala Cathay Dragon trebale bi do druge polovine sledeće godine u svojim Airbus A330 i Boeing 777 dobiti 2Ku uslugu povezivosti koju pruža kompanija Gogo, a bazira se na satelitima. Emirates se pak u saradnji sa kompanijom Thales sprema na ugradnju Wi-Fi-ja baziranog na širokopojasnoj satelitskoj internet vezi sa brzinama od maksimalno 50 Mb/s (u svoje Boeing 777X avione).

Američke kompanije kao što je Jetblue omogućile su besplatni Wi-Fi na svim svojim letovima, dok Delta Airlines u saradnji sa kompanijom Gogo nudi besplatnu upotrebu modernih servisa za trenutno slanje poruka kao što su Facebook-ovi Messenger i WhatsApp te Apple-ov iMessage.

U celu priču se namerava uskoro uključiti i poznati servis za streamovanje video sadržaja, Netflix, koji bi u saradnji sa određenim avio kompanijama, putnicima ponudio streamovanje njihovog sadržaja putem Wi-FI-ja za vreme leta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.