Za Microsoft je Windows Phone mrtav, ali za Trekstor nije


Nemački proizvođač Trekstor, čini se, ne želi da odustane od Windows Phone platforme te je osmislio način na koji bi na određeno vreme produžio njen život.

Tom prilikom je pokrenuta posebna crowdsourcing kampanja za njihov pametni telefon Trekstor Winphone 5.0 koji se temelji na Windows 10 Mobile platformi, a cilj je prikupiti ukupno 500 hiljada evra za pokretanje njegove proizvodnje. Kampanja traje još mesec dana a trenutno nije sakupljeno ni 10%.

Treba naglasiti da Winphone 5.0 ne oduševljava posebno svojim funkcijama. Temelji se na već zastarelom Qualcomm/ovom Snapdragon 617 čipu sa osam jezgara na taktu od 1,5 GHz, a tu je i 5-inčni HD IPS ekran sa Gorilla Glass 3 zaštitom, 3 GB RAM, 32 GB interne memorije proširive microSD karticama do 64 GB, baterija sa kapacitetom od 2250 mAh, 13-megapikselna kamera s dvostrukim flashom i 5-megapikselna selfie kamera.

Postoji i 3,5-milimetarski priključak za slušalice, microUSB priključak, podrška za Bluetooth 4.2, Wi-Fi i 4G mreže, a samo kućište telefona izrađeno je od aluminija i stakla. Ako se kampanja pokaže uspešnom, Winphone 5.0 bi se na tržištu trebao pojaviti u martu sledeće godine sa cenom od 249 američkih dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.