67.000 Južnokorejanaca želi da tuži Apple zbog namernog usporavanja iPhone-a


Apple se nedavno našao u velikom problemu – mladi Amerikanac je otkrio kako Apple namerno usporava starije modele iPhone-a. Apple je ovu praksu potom i priznao u svom stilu, navevši kako to čine na dobrobit samih korisnika jer se u njihovim uređajima nalaze stare baterije pa deluju preventivno kako bi izbegli moguće prebrzo pražnjenje baterije, a time i gašenje samog uređaja.

Amerikanci čini se nisu poverovali Apple-u te su najavili, a poneki su i podneli tužbe. Tužioci smatraju kako je Apple to činio samo iz razloga kako bi ih naterao na kupovinu novog modela. Dodatno, tužioci smatraju kako su time prevareni od strane Apple jer za svoj novac nisu dobili uređaj koji su platili, jer više ne radi onako kako bi trebao.

Ali, ovo bi mogao biti tek početak neprijatnih događanja za Apple koji bih ih na kraju mogao koštati milijarde dolara. Naime, u Južnoj Koreji sprema se grupna tužba u ime oko 67 hiljada Južnokorejanaca koji su takođe kroz digitalni svet odlučiti kročiti pomoću iPhone-a.

Južnokorejska advokatska kompanija Hannuri Law navodi kako je od petka broj zainteresovanih korisnika za pokretanje tužbe protiv Apple narastao sa 34.000 na gotovo 67.000 osoba (66.800). Inače ova tužba nije pucanj u prazno, odnosno pokušaj da se od Apple-a izvuče pokoji dolar bez presedana.

Naime, prema korejskom zakonu Apple je dužan korisnike obavestiti o svim posledicama koje mogu imati nakon što odluče svoje uređaje nadograditi na najnoviji softver, kako bi oni mogli odlučiti žele li noviji softver pod tim uslovima ili ne. Jasno da Apple to nije učinio te da je u opisima nadogradnji po običaju naveo samo pozitivne strane nadogradnje.

Izvor navodi kako za sada nije pokrenuta tužba, ali i dodao kako to ne znači da ista neće biti pokrenuta u prvim danima 2018. godine. Iz Hannuri Lawa pozdravljaju Apple-ov potez oko jeftinije zamene baterije, ali smatraju kako to nije dovoljno, jer je deo korisnika već pretrpio štetu jer je umesto nove baterije, nabavio novi iPhone što ih je u na kraju koštalo više novca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.