Apple se izvinio korisnicima za usporavanje iPhone-a i ponudio jeftinije zamenske baterije


Nakon svojevrsne pobune korisnika starijih iPhone-a, koji su primetili da su njihovi uređaji nakon nadogradnje softvera počeli usporavati, Apple je priznao da je to učinio namerno, kako bi produžio vek trajanja baterije, koja inače nije jednostavno izmenjiva, odnosno jeste u servisu, ali su njena cena i sam postupak relativno skupi.

Nezavisno od toga kako tumačite Apple-ove namere, ovakav način usporavanja bez prethodne najave korisnici su, očekivano, dočekali na nož, a mnogi su počeli da prete tužbama. Advokati su počeli da trljaju ruke, a odštetni zahtevi penju se i do bilion dolara.

Naravno, ovakve sulude cifre niti jedan sud neće dosuditi, ali činjenica je da se Apple ne susreće samo sa pravnim avanturistima koji čekaju prigode ovog tipa, već i stvarnim pretnjama većih utruženja potrošača. Jedan takav primer je francuski HOP, budući da su ovakve radnje prema zakonima ove zemlje kažnjive.

Doveden praktično pred zid, Apple se sada ipak predomislio i uvidevši da ovakav potez, ma koliko plemenite namere imao, nije baš bio mudar, te je, uz izvinjenje korisnicima, ponudio rešenje za modele od iPhonea 6 i novije. Cena baterije sa 79 dolara smanjena je na 29, a izmenu je moguće izvršiti tokom 2018. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.