Clear ID čitač otisaka prstiju je za spreman za ugradnju ispod ekrana


Kompanija Synaptics poznata pre svega po svojim touchpadovima većine laptopa na tržištu predstavila je juče svoj novi optički čitač otisaka. Nazvan Clear ID, njihov je skener otiska prsta spreman za ugradnju pod ekrane nadolazećih top modela.

Da budemo jasni, ovo je drugi Synaptics-ov pokušaj u ovom poduhvatu jer su i prošle godine u ovo vreme predstavili FS9100 optical fingerprint sensor koji je trebao da završi pod ekranom Galaxy-a S8 i ekipe, ali pokazalo se da baš i nije usavršen pa je Samsung u poslednjem trenutku čitač otisaka na S8, S8+ i Note-u 8 stavio tamo gde je.

Novi optički čitač otisaka nazvan je Clear ID i nosi oznaku FS9500 navodno je usavršen i spreman je za implementaciju pod ekranska stakla nadolazećih top modela iz 2018.

Iz Synaptics-ove objave za medije da se iščitati da će jedan od top 5 proizvođača smartphonea uskoro i lansirati uređaj sa njihovim Clear ID čitačem otisaka pod ekranom.

Samsung je uz Huawei, Apple, Oppo i Vivo načelu liste top 5 proizvođača smartphonea, ali prema ovih dana objavljenim informacijama, Galaxy S9 i S9+ će čitače otisaka ipak nositi na leđima, ovaj puta ispod kamere.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.