Da li će ovako izgledati Samsung-ov telefon sa preklopnim ekranom?


Samsung je do sada patentirao desetak raznih tehnologija za izradu smartfona sa zakrivljenim, preklopnim, savitljivim ili savijenim ekranom, ali do sada smo u konačnom proizvodu videli jedino ovaj prvi.

Diskutabilno je koliko sve te tehnologije u ovom trenutku imaju smisla, pogotovo savitljivi ekrani, budući da još uvek nemamo savitljive komponente. Preklopni je možda nešto smisleniji, ali upitno je koliko je ulaganje u njega isplativo.

Najnoviji koncept sa naprednom tehnologijom zakrivljenija ekrana govori nam da bi mogla biti iskorišćena više kao dodatni ekran na zadnjoj strani. Na poleđini današnjih smartfona ionako već dugi niz godina viđamo staklo, a kod nekih modela cena njene izmene odgovara ceni izmene ekrana. Upravo zbog toga dodatni ekran na poleđini zapravo ima smisla, odnosno nije višak.

Iako uređaji sa zadnjim ekranom već postoje, novi Samsung-ov Galaxy bi zapravo sadržao samo jednog, i to presavijenog preko ivice. Tako bi se dobila nešto veća iskoristivost ivičnog ekrana, dok bi zadnji deo mogao da posluži za puno više od samih obaveštenja i vremenskih prilika.

Hoće li ovakav uređaj zaista ući u serijsku proizvodnju, u ovom je trenutku teško reći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.