Google predstavio Lite verziju Google Maps-a


Nakon što je početkom meseca predstavio Android Oreo (Go Edition), posebnu verziju operativnog sistema Android Oreo za entry-level pametne telefone, Google nastavlja sa predstavljanjem aplikacija koje su ekskluzivno namenjene upravo tom sistemu.

Nakon File Go i Google Go aplikacija, predstavljana je i aplikacija Google Maps Go, koja predstavlja svojevrsnu Lite verziju poznatog Google-ovog kartografskog servisa. Google Maps Go aplikacija nudi gotovo sve mogućnosti standardne Google Maps aplikacije, ali u izdanju prilagođenom slabijim uređajima sa manje memorije i sa slabijom te sporijom povezivosti.

Treba istaknuti da je Google Maps Go aplikaciju za sada moguće instalirati isključivo na Android Oreo (Go Edition) uređaje, a ne na bilo koji Android uređaj. Ali postoji i alternativa. Google Maps Go je, naime, dostupan i u Progressive Web Apps (PWA) verziji.

Kako bi funkcionisalo, potrebno je sledeći link kopirati u adresni prostor u Chrome browseru i upotreba Google Maps Go aplikacije može započeti, a radi bržeg pristupanja aplikaciji, moguće je postaviti prečac na Home ekran.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.