Meizu beleži pad isporuka pametnih telefona


Kineski proizvođač pametnih telefona Meizu imao je prilično burnu 2017. godinu, što je rezultovalo smanjenjem isporuka pametnih telefona na godišnjem nivou od 9%. U odnosu na 22 miliona pametnih telefona isporučih tokom 2016. godine, kompanija će do kraja 2017. godine isporučiti 20 miliona pametnih telefona.

Kompanija je prošla kroz određene promene kao što su kadrovske promene (dolazak Jeffreya Yanga iz konkurentskog Huawei-ja), redizajn Flyme korisničkog interfejsa, ali i neuspehe kao što je zatvaranje 500 sopstvenih fizičkih prodavnica te navodno slabija prodaja Pro 7 serije uređaja koja je rezultovala konstantnim smanjenjem cena tih mobilnih uređaja. Yang ističe kako se ipak radi o lažnim glasinama te da je prodaja Pro 7 serije uređaja zapravo bolja u odnosu na Pro 6 uređaje te da je brojka od 500 zatvorenih fizičkih prodavnica uveliko naduvana od strane medija.

U kompaniji Meizu otkrili su planove u svezi čipova koje treba očekivati na njihovim budućim pametnim telefonima, prioritet će u tom slučaju imati čipovi kompanije Qualcomm, a kao potencijalni dodatni partneri spominju se kompanije MediaTek te Samsung (sa svojim Exynos čipovima). Sledeća godina trebala bi da predstavlja prekretnicu za kinesku kompaniju koja će tada proslaviti 15 godina postojanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.