PlayStation 4 je do sada prodat u 70 miliona primeraka


Sony nas s vremena na vreme podseti na broj prodatih PlayStation-a i na broj prodatih igračkih naslova. Prošle godine u ovo vreme PlayStation 4 bio je prodat u više od 50 miliona primeraka, a irica u 396,6 miliona primeraka.

Godinu dana kasnije, prodajni rezultati su očekivano bolji – PlayStation 4 nabavilo je 20 miliona novih korisnika (neki od postojećih su možda kupili i novi) čime se broj prodatih primeraka povećao na 70,6 miliona primeraka. Takođe PlayStation VR također je pronašao vernu publiku pa je do decembra 2017. prodano više od 2 miliona primeraka.

Sony dobro stoji i na prodajnom planu igrica – do sada je prodato više od 617 miliona primeraka, što online, što u maloprodajnim retail pakovanjima. Kad su u pitanju VR naslovi Sony navodi brojku od 12,2 miliona primeraka, što nije nimalo loše budući da trenutno postoji samo 150 različitih naslova.

Prodaja bi u narednom razdoblju trebala da bude i bolja budući se očekuje par velikih naslova za PlayStation 4 poput God of War, Detroit: Become Human i Marvelov Spider-Man. Ljubiteljima VR naslova Sony priprema 130 novih naslova koji će stići tokom 2018. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.