Predstavljeni Android Oreo 8.1 i Android Oreo (Go Edition)


Nakon dva Developer Preview-a, Google je objavio konačnu verziju Android-a 8.1 Oreo. Prvi ga, naravno, dobijaju korisnici Google-ovih Nexus-a i Pixel-a, dok će ostalima stići… ko zna kad, budući da većina nije dobila ni verziju 8.0.

Paralelno sa Android-om 8.1 predstavljen je i Android Go, projekat za uređaje sa slabijim hardverom, npr. 515 MB ili 1 GB RAM-a. Ova varijanta Android-a takvim bi uređajima trebala da osigura bolji i konzistentniji rad. "Go" je za sada dostupan samo developerima i proizvođačima harvera, a kad jednom stigne na konkretne uređaje, koristiće "lakše" verzije svih postojećih Google-ovih aplikacija.

Iako je na Google.ovom blogu objavljena vest o puštanju konačne verzije Android-a 8.1, službenog popisa promena za sada još nema, zato ćemo ovde navesti najvažnije stavke iz Developer Preview-a.

– Neural Networks API omogućava korišćenje «AI» čipa na nivou operativnog sistema, kod uređaja koji ga sadrže. Google je u svojim Pixelima razvio tzv. Visual Core, tako da će oni biti prvi koji će iskoristiti ove prednosti.

– Bezbednije surfovanje je nova funkcionalnost koja omogućava prepoznavanje loših web stranica, odnosno onih koje sadrže malware

– Aplikacije imaju ograničenje slanja obaveštenja na jednu svake sekunde

– Indikator baterije povezanog Bluetooth uređaja. U brzim podešavanjima moguće je videti koliko je baterije preostalo u uređaju koji je povezan sa vašim

– Poboljšanja u auto-complete-u

– Čitač otisaka prsta će sada brže prepoznati neovlašćeni pokušaj otključavanja i onemogućiti daljnje pokušaje

– Tu je još ceo niz ispravki bugova, problema sa zvukom na Nexus-u 5X i Pixel-ima 2 i 2 XL, kao i najprioritetnija stavka – ispravak Hamburger emotikona.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.