YouTube testira sopstvenu verziju funkcije Stories


YouTube testira novu opciju Reels koja će biti kopija "Storiesa" na Instagram-u i Snapchat-u.

YouTube se na ovu opciju odlučio jer njegovi korisnici sve više traže načine kako bi određeni sadržaj podelili bez objavljivanja klasičnih YouTube videa.

Nova opcija dobiće sopstveni tab koji će biti odvojen od glavne liste video zapisa na YouTube-u, a sam proces kreiranja Reelsa biće vrlo jednostavan. Poput Instagram i Snapchat Storiesa, nova funkcija korisnicima omogućava da spajaju kratke video zapise u trajanju od 30 sekundi, kreirane mobilnim uređajima, i u njih dodaju miks filtera, muzike i teksta.

Reels ima neke ključne razlike u odnosu na druge verzije funkcija Stories. Pre svega, video se neće nalaziti na vrhu početne stranice aplikacije, nego će biti dostupan u odvojenom, novom tabu na YouTube kanalu korisnika. Takođe, Reels neće nestajati kao što to čine funkcije Snapchat i Instagram Stories, nego će se zadržavati na profilu sve dok ga korisnik sam ne ukloni.

Još jedna dobra stvar kod ove opcije jeste to što vas YouTube neće bombardovati Storyjima osoba koje pratite, već će se oni pojavljivati samo ako redovno gledate i pratite omiljene YouTube-re.

YouTube će eksperimentisati sa beta-verzijom funkcije sa odabranom grupom korisnika i za sada nema detaljnijih informacija o tome kada će Reels biti dostupan većem broju korisnika.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.