YouTube u martu 2018. pokreće servis za streamovanje muzike Remix


Bloomberg navodi kako će u sklopu YouTube-a sledeće godine biti pokrenut potpuno novi servis za streamovanje muzike koji se bazira na plaćanju pretplate.

Novi servis zasad nosi privremeno ime Remix te bi se trebao pojaviti u martu sledeće godine. Reč je o novom pokušaju YouTube-a odnosno Google-a (nakon Play Music-a i YouTube Music Key-a) da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music.

Kako bi novi servis bio uspešan od samog početka navodno su već postignuti dogovori o saradnji s većim imenima sa područija muzičkog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (sa kojim je ugovor o saradnji već potpisan) te servis Vevo koji poseduje široku biblioteku muzičkih video radova. Pregovori navodno traju i sa preostalim većim muzičkim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Group-om (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).

Vredi spomenuti da je YouTube prošle godine angažovao  bivšeg člana izvršnog osoblja Warner Music Group-a, Lyora Cohena, koji je pri dolasku u YouTube odmah pokrenuo reorganizaciju koja je uključivala i prelazak osoblja iz Play Music-a u YouTube, a Cohen je ujedno i idejni začetnik spomenutog Remix-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.