Energizer predstavio telefon sa baterijom od 4.500 mAh


Kada čujete ili negde pročitate nekakav tekst vezan uz kompaniju Energizer najčešće ćete pomisliti kako je kompanija izbacila na tržište neku novu vrstu baterije. Često biste i bili upravu, osim ovog puta. Energizer je ovih dana predstavio novi telefon – Power Max P600S.

Radi se o takozvanom pametnom telefonu temeljenom na Android-u. Shodno postojećim trendovima, Power Max P600S dobio je veliki IPS ekran (5,99“) odnosa stranica 18:9. Veliki ekran u stopu prati i visoka rezolucija – 2.160 x 1.080 px.

Što se pogonskog dela tiče, Energizer je odabrao MediaTek-ov SoC sa osam jezgara – Helio P25 kojeg je upario sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Korisnici kojima 64 GB data prostora nije dovoljno imaju mogućnost naknadnog proširenja putem memorijske kartice do dodatnih 256 GB, ali tada neće moći da koristite Dual-SIM funkciju.



Ovaj model trebao bi da zadovolji kako povremene fotografe tako i selfiste. Naime, sa zadnje strane Energizer je ugradio dve Samsung-ove kamere od 13 MP i 5 MP, dok je selfistima namenio kameru od 8 MP. Zadnje kamere podržavaju fazni autofokus i opremljene su dvotonskim blicem (LED).

Energizer nije zaboravio ni na ljubitelje muzike kojima je ostavio 3,5-milimetarski audio port. Kao i svaki drugi moderan telefon tako i ovaj ima skener otiska prsta koji je zbog nedovoljno prostora sa prednje strane, smešten na zadnju stranu kućišta.

Najzanimljiviji deo uređaja je njegova baterija kapaciteta 4.500 mAh. Naime, Energizer tvrdi kako će ista sa samo jednim punjenjem omogućiti do 12 sati razgovora ili do 16,5 dana u stanju pripravnosti. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja, ali proizvođač sa svojim službenim stranicama nije naveo podatak o brzini punjenja.

Power Max P600S temelji se na starijoj verziji Android-a – Nougat-u. Energizer će u ponudi imati i slabiji model koji će imati duplo manje radne i data memorije – 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Što se cena tiče one će iznositi 349,99 USD (3 GB/32 GB) i 439,99 USD (6 GB/64 GB). Prodaja na evropskom tržištu kreće od februara 2018. godine, a prodaja na američkom tržištu tokom drugog kvartala 2018. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.