Intel garantuje da zakrpe neće uticati na performanse


Kako stvari stoje, velika prašina koja se podigla u vezi novootkrivenih bugova Meltdown i Spectre zbog kojih bi nam zli hakeri mogli krasti lične podatke i passworde sa računara i gadgeta, polako se sleže.

Tako barem tvrdi Intel koji je objavio da pušta zakrpe za 90% svojih procesora proizvedenih u zadnjih 5 godina kako bi pokrio većinu serverskog tržišta. Prosečan korisnik neće videti nikakav negativan utjecaj dok bi neki specifični procesi vezani uz data centre i cloud servise mogli imati slabije performanse nakon prve zakrpe, ali naknadna poboljšanja taj problem bi trebala da reše.

Apple, Microsoft, Amazon i Google izjavili su kako na svojim servisima nisu primetili značajne promene nakon implementacije ove zakrpe.

Microsoft je objavio vest da su sve verzije zakrpljene na njihovim operativnim sistemima za Intel, AMD i ARM procesore te savetuju uključivanje automatskih nadogradnji radi poboljšane bezbednosti. Savetuje se i da korisnici provere na stranicama proizvođača ako se pojavi firmware update da ga se instalira radi pojačane bezbednosti.

S druge strane, Fortnite, popularna multiplayer igra Epic-a zadnjih par dana ima problema sa stabilnošću svog sistema što uzrokuje nezadovoljstvo igrača, a objavljeno je da je nestabilnost direktno uzrokovana instalacijom zakrpa za Meltdown i Spectre bugove. Naime, ceo sistem igre koristi cloud servise, pa su zakrpe dodatno otežale rad njihovih procesora.

Kako bi dočarali problem, objavili su screenshot opterećenja svojih servera u trenutku kada je zakrpa bila implementirana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.