iOS 11 sada na 65% Apple-ovih mobilnih uređaja


Apple ne zamara svojom iOS statistikom na mesečnoj osnovi kao što to radi Google, ali nas svejedno povremeno izveste o usvojenosti aktualne verzije svoje mobilne platforme. Tako sada javljaju da 56% aktivnih uređaja koriste iOS 11.

Fragmentacija Google-ovog Android-a je problem koji jednostavno nikad neće biti problem. Kako vreme odmiče, ni iOS nije više sasvim imun na nju ali je problem daleko manji nego u Google-ovom ćošku.

iOS 11 je prva verzija koja je kompatibilna isključivo s 64-bitnim hardverom pa iPhone, iPod i iPad uređaji sa 32-bitnim čipovima nisu dobili priliku. Svejedno, uređaji stari i po 5 godina, poput iPhone-a 5s, koriste iOS 11, odnosno njegove najsvežije podverzije.

Istina je da ni Apple-ove čarolije optimizacije više nisu čarobne kao nekad pa vlasnici starijih modela neretko požale ažuriranje, koje njihove do tada sasvim solidne telefone učine sporijim. iOS 11 sada na 65% Apple-ovih mobilnih uređaja

Bilo kako bilo, trenutno 65% aktivnih uređaja vrti iOS 11, nešto manje od 30% ih je na iOS-u 10, a oko 7% ih vrti starije verzije od te.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.