Najčešće se kopiraju Samsung-ovi telefoni


Poznata internet stranica za benchmark testove AnTuTu sprovela je istraživanje u kojem se nastojalo utvrditi koji se brand pametnih telefona najčešće kopira i to samo sličnim dizajnom, ne i pripadajućim performansama i kvalitetom.

Istraživanje se bazira na ukupno 17.424.726 uređaja koji su prošli kroz AnTuTu testove (od toga je za njih 2,64% utvrđeno da su klonovi poznatijih brandova).

Brand sa najviše klonova je Samsung, oko 36,23% uređaja na AnTuTu testiranju bili su slični nekom od pametnih telefona koje je predstavila južnokorejska kompanija. Brendovi kao što su Apple i Xiaomi imaju 7,72 odnosno 4,75% u kloniranim uređajima. Sledi kompanija Oppo sa udelom od 4,46% i Huawei sa udelom od 3,40%.


AnTuTu u istraživanju navodi i najčešće klonirane modele pametnih telefona, na prvom mestu nalazi se europska verzija Samsung Galaxy S7 Edge uređaja sa udelom od 4,94%, nakon čega slede dve verzije Samsung Galaxy S7 modela, a na listi su i dva Samsung-ova clamshell mobilna uređaja, W2016 i W2017. Prvi Apple-ov uređaj na listi je iPhone 7 Plus koji se nalazi na petom mestu, dok sedmo i osmo mesto na listi zauzimaju OnePlus 3T i Xiaomi Mi 5.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.