Pojavio se navodni popis telefona koje će pokretati Snapdragon 845


Na Internetu se mogu pronaći različiti podaci. Jedan od njih je i navodni popis telefona koje će proizvođači predstaviti tokom 2018. godine, a koji će biti pokretati od strane najnovijeg, ujedno i najsnažnijeg Snapdragon-a – 845.

Podsetimo, Qualcomm je Snapdragona 845 predstavio početkom decembra 2017. godine na Snapdragon Technology Summitu. Reč je o osmojezgrenom SoC-u, proizvedenom u 10-nanometarskom proizvodnom procesu koji u odnosu na svog prethodnika (Snapdragon 835) donosi 30% bolje grafičke performanse i 30% bolju energetsku efikasnost.

Što se popisa tiče u prvoj polovini 2018. godine možemo očekivati ukupno devet uređaja od šest različiti proizvođača. Tokom februara trebali bi ugledati nove TOP modele od Samsung-a – Galaxy S9 i Galaxy S9+ te G7 i G7+ telefone kompanije LG.



Za sada bi u aprilu i maju 2018. trebao biti stići po jedan uređaj – Xiaomi-jev Mi 7 (april) i HTC-ov U12 (maj). Jun je prema popisu rezervisan od strane kompanija OnePlus, ZTE i Sony koji će predstaviti svoje OnePlus 6, Nubia Z18 i Xperia XZ Pro uređaje.

Izvor navodi kako tokom jula neće biti predstavljen niti jedan telefon sa Snapdragon-om 845. Ali, u avgustu hoće – Nokia 10 kompanije HMD Global Oy. Septembar je rezervisan za Samsung, Xiaomi i LG i njihove uređaje Galaxy Note9, Mi Mix 3 i V40.

U oktobru bi trebala da stignu dodatna četiri modela – Google-ov Pixel 3 (XL), ZTE-ova Nubia Z18S, Sony-jeva Xperia XZ2 i HTC-ov U12+. U novembru stići će Moto Z 2019, a u decembru OnePlus 6T i W2019 (Samsung-ov preklopni model za azijsko tržište).

Koliko su kineski izvori u pravu, saznaćemo već u februaru za kada su najavljena ukupno četiri telefona sa Snapdragon-om 845 – Samsung-ov Galaxy S9 i Galaxy S9+ te LG-jevi G7 i G7+. Budući da se informacije s ovog popisa u svakom trenutku mogu promeniti, iste smatrajte tek glasinama i okvirnim terminima do kada biste trebali uštedeti novac za nabavku svog novog mobilnog ljubimca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.